[A]
Russervice Utazási Iroda
Telefon: +36 1 302 28 31
E-mail: travel@russervice.hu
Skype: russervice_travel
1062 Budapest, Andrássy út 120.

Kazah vízum

Ügyintézés menete

  1. Kazahsztán Magyarország állampolgárai számára 2015. július 16-tól 15 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra vízum mentességet vezetett be. Az országba beutazó magyar állampolgárok regisztrációjára a belépéskor a határellenőrzési ponton kerül sor. A kísérleti intézkedés 2017. december 31-ig lesz érvényben. A 15 napra beutazó magyar állampolgárok a kazah törvények szerint nem vállalhatnak munkát, nem végezhetnek önkéntes tevékenységet és nem folytathatnak egyéb pénzkereső tevékenységet. A kazah belügyi szervek a 15 napos vízummentességgel már Kazahsztánban tartózkodó magyar állampolgárok számára kérelemre, kiegészítésként 30 napos üzleti vízumot biztosíthatnak. A diplomata és szolgálati útlevelek birtokosai 30 napig tartózkodhatnak vízummentesen Kazahsztánban.
    A beutazás az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig érvényes útlevéllel történhet. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Egyéb okmánnyal (pl. személyi igazolvány) az országba történő belépés nem engedélyezett.
    A 15 napot meghaladó kazahsztáni tartózkodáshoz vízumot főszabályként előzetesen, a Kazah Köztársaság külképviseletein kell beszerezni. A határon történő vízumfelvételre, valamint on-line vízumigénylésre nincs lehetőség. A vízumdíjakról részletesen a Kazah Köztársaság Budapesti Nagykövetség honlapján, vagy irodánkban tájékozódhat.Kazahsztán Magyarország állampolgárai számára 2015. július 16-tól 15 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra vízum mentességet vezetett be. Az országba beutazó magyar állampolgárok regisztrációjára a belépéskor a határellenőrzési ponton kerül sor. A kísérleti intézkedés 2017. december 31-ig lesz érvényben. A 15 napra beutazó magyar állampolgárok a kazah törvények szerint nem vállalhatnak munkát, nem végezhetnek önkéntes tevékenységet és nem folytathatnak egyéb pénzkereső tevékenységet. A kazah belügyi szervek a 15 napos vízummentességgel már Kazahsztánban tartózkodó magyar állampolgárok számára kérelemre, kiegészítésként 30 napos üzleti vízumot biztosíthatnak. A diplomata és szolgálati útlevelek birtokosai 30 napig tartózkodhatnak vízummentesen Kazahsztánban.

  2. A beutazás az utazás időtartamán túlmenően hat hónapig érvényes útlevéllel történhet. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Egyéb okmánnyal (pl. személyi igazolvány) az országba történő belépés nem engedélyezett.
  3. A 15 napot meghaladó kazahsztáni tartózkodáshoz vízumot főszabályként előzetesen, a Kazah Köztársaság külképviseletein kell beszerezni. A határon történő vízumfelvételre, valamint on-line vízumigénylésre nincs lehetőség. A vízumdíjakról részletesen a Kazah Köztársaság Budapesti Nagykövetség honlapján, vagy irodánkban tájékozódhat.

Részletes tájékoztatásért forduljon bizalommal irodánkhoz!

A vízumok elkészítési ideje 7 nap, a dokumentumok beadásától kezdve. Sürgősségi ügyintézés nincs!

A vízumigénylés feltételei

Útlevél

Az útlevélnek a vízum tervezett lejárati dátumától számítva legalább 6 további hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum beragasztásához legalább egy teljes üres lapot kell tartalmaznia. Az útlevél nem lehet sérült vagy rongálódott állapotban.

Igazolványkép

Minden vízumigényléshez szükséges 1 db színes igazolványkép 3,5 x 4,5 cm méretben.

A képet irodánkban is elkészítjük 1500 Ft-os áron!

Jegyvisszaigazolás

Tranzit vízum esetében a vízum elkészítéséhez szükséges az utazást visszaigazóló (pl.: repülő-, vonat-) jegy, illetve gépjárművel történő utazás esetén a részletes útvonalterv.

Meghatalmazás

A vízumügyintézéshez irodánknak szüksége van a vízumigénylő személy meghatalmazó levelére (letölthető). Személyes megjelenés esetén ezt kitöltheti irodánkban is.

Meghívólevél és szállás visszaigazolás

A vízum ügyintézéséhez a szállás és a repülőjegy visszaigazolására, valamint a megjelölt típusokhoz meghívólevélre van szükség.

Turistairodánk az összes szükséges engedély beszerzését vállalja, szükség esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.